Sukukokoukset
Takaisin etusivulle

SukukokouksiaSukukokous Tampereella 2011
Sukukokous Juvalla 2008
Sukukokous Paavolan Tuunalassa 2006
Sukukokous Kauhajoella 2002
Sukuseuran perustava kokous Pirttikylässä 2000
Kokous Humppilassa 1998


Tuunaisen sukuseuran kokous 18.6.2011 Tampereella

Kolme vuotta oli kulunut edellisestä sukukokouksesta, joka pidettiin Juvalla 2008. Hallituksen päätettyä sukukokouksen ajasta ja pitopaikasta, alkoi meillä Tampereen seudun jäsenillä hyvän paikan haku. Se tapahtui runsasta vuotta ennen kokousta. Huomasimme, että kokoontumispaikan tarvetta on muillakin.

Hyvä paikka löytyi kuitenkin:

Vanha Irjalan makasiini Tampereella
 

 

Kokouksen emännänvirkaa ryhtyi hoitamaan ammattilaisen ottein Orvokki Hyvönen. Sinikka Mikkilä oli jälleen hyvänä apuna keittiön hommissa.

Orvokki Hyvönen

 

Ilmoittautumisia oli kertynyt 52 henkeä. Lämpöisen mukavana kesälauantaina valmisteltiin sitten kokoontumispaikkoja kuntoon. Käytettävänä oli koko makasiini huoneisto; kaksi isoa salia ja kaksi pienempää huonetta, sekä talon sydän, keittiö. Sukua kertyi pikkuhiljaa paikan päälle ja vilkasta jutustelua riitti.

 

Tällä kertaa oli mukana myös runsaasti lapsia. Heille löytyi omat hyvät leikki- ja ajankulutilat talon toisesta päästä.

 

 

 

Seurustelua jatkettiin ruokailun yhteydessä. Ruoka maittoi ja juttu luisti.

Valokuvia kierrätettiin, " muistat sie " jutut muisteltiin.

Sakari Tuunainen hoiteli nykytekniikalla seinäkankaalle valokuvat suuressa koossa.

Välillä laulettiin Karjalaisia lauluja oikein tunteella koko porukalla.

 

Hanuristi Satu Koski-Lammi soitteli taitavasti reippaat sävelet osanottajille.

 

Vierailija Kaarina Tuunanen kertoi sukuhistoriatutkimuksesta selvitettyjä asioita. Saimme kuulla Tuunainen-Tuunanen sukuhaarojen historiasta 1300- luvulta alkaen. Mielenkiintoisia asioita oli selvitetty. Esimerkiksi missä päin suvut ovat eläneet, mitä tehneet ja miten vaikuttaneet. On löytynyt yhteyksiä: Tsekin Böömistä, Virosta Pärnun Kihnunsaaresta, Pietarin läheltä Pähkinä-linnasta luoteeseen, jossa on olemassa Tuunaisen kylä, sekä Eskilstunan seudulta Ruotsista. Tiedostoja on paljon ja tutkimukset jatkuvat, näin toivomme.

Toini Tuunainen 90 v, luki muisteluksen, jonka hän oli kirjoittanut Jaakkiman sanomiin 3.12.1989.

 

Entisaikaisia työkaluja, sekä käyttö-esineitä oli tuotu näytteille.

    


 

Juotiin vielä kakkukahvit ennen kokousta. Eikä syötykään ihan mitä vaan kakkua, vaan syötiin sukuseuran omalla uudella vaakunalla koristeltu kakku.

Harva suku on vaakunaansa syönyt!

 

Sukuseuran vaakunalla varustetut pöytä-standardit jaettiin kiitoksena sukuseuralle tehdystä hyvästä työstä: Kunniajäsen Arvo Tuunaiselle ja seuran kotisivujen hyväksi tehdystä työstä Pekka Mikkolalle ja Teemu Tuunaiselle.

Varsinainen sukukokous päästiinkin sitten aloittamaan vatsat täysinäisinä ja tyytyväisenä.

Puheenjohtajana toimi Juha Tuunainen ja sihteerinä Olavi Hyvönen. Kokous käsitteli seuran sääntöjen mukaisesti asioita. Kokousväki oli asiallisesti mukana. Mielipiteitä vaihdettiin ja keskusteltiinkin, hyvässä hengessä.

Käsiteltiin ja hyväksyttiin tilinpäätösasiat ja vuosikertomukset. Todettiin edellisen sukukokouksen antamat asiat hoidetuksi. Varoja ei seuralla ole paljoakaan ja tuloja yritetään saada myös vaakunatuotteilla. Jäsenmaksua ei korotettu, mutta muistutettiin maksamisesta. Kulut pitää pystyä hoitamaan edelleenkin.

Sukuseuran vaakuna on virallisesti rekisteröity 09.09.2009. Suunnittelijana toimi heraldikko Tuomas Hyrsky. Toimintakertomuksesta kuultiin tarkemmin miten kolmen vuoden kuluessa on toimittu. Suvun yhteystietoja on koonnut Ari Mikkilä edelleen. Suvun kotisivuja hoidetaan ja käyttäjiä toivotaan lisää. Sieltä löytyvät kaikki Tuunaisen sukua koskevat tärkeät asiat. Myös Karjalan matka, vetäjänä Terttu Koski, oli tehty pienellä porukalla. Hallitus oli matkustanut 7 kertaa kokouksiinsa kolmen vuoden aikana, itse matkansa maksaen. Kokoukset olivat olleet samalla mukavia sukulaistapaamisia. Kuluja on tullut monista pienistä asioista, kuten adresseista, haudan hoitamisesta ja muista huomioimisista, sekä tietysti sukukokousvalmisteluista.

Kuulimme myös sukuun kolmen vuoden aikana syntyneet, joita oli tietojemme mukaan seitsemän lasta. Ari Mikkilä toivoi sukulaisilta tietoja, kun perheitten yhteystiedoissa on tapahtunut muutoksia.

Toimintakertomuksen jälkeen hiljennyimme suvusta poisnukkuneiden: Martti Tuunaisen, Kyllikki Tuunaisen ja Anita Peltoniemen, muistoa kunnioittamaan. Osanotto omaisille.

Uudelle toimintakaudelle 2011 - 2014 toiminnan suunnittelua. Puheenjohtaja Juha Tuunainen esitteli uutta toimintasuunnitelmaa, joka oli jouduttu tekemään niukan varallisuuden mukaan. Seuraava sukukokous päätettiin järjestää 2014. Paikka päätetään hallituksessa myöhemmin. Uutena toimintamuotona otettiin esille erilaisilla teemoilla tai harrastusalueilla kokoontumisia. Niitä voisi järjestää jäsenet oman kiinnostuksensa mukaan, kerätä samanhenkiset mukaan. Ryhmät voisivat kokoontua vaikkapa vain kerran tai toimia jatkuvasti. Esimerkiksi: Golf-, luonto-, kalastus-, taide-, tai matkaryhmiä. Karjalanmatka voidaan tehdä myös ryhmänä, jos kiinnostusta riittää.

Päätettiin aloittaa Facebookin kautta uudenlaista yhteydenpitoa Tuunaisille. Kyseessä on ainoastaan Tuunaisten oma sisäinen ryhmä. Kirsi Kirves laittaa alulle.

Hallitus tilaa ja myy vaakunatuotteita varallisuuden mukaan. Markku Tuunainen hoitaa isännänviiritilaukset.

Jäsenmaksut ovat edelleen perheeltä 20 € / vuosi ja yksin asuvilta 10 € / vuosi.

Päätettiin vielä, että sukuseuran varoja voidaan käyttää sukukokouksen järjestämiseen.


 

    

Kaiken kokoustouhun aikana hoitelivat pienet reippaat tytöt arpajaishommat.

 

Toiset hymyilivät arpajaisvoittajina, toiset ihan muuten vaan.

 

Vuosille 2011 - 2014 Sukuseuran puheenjohtajaksi valittiin Juha Tuunainen ja varapuheenjohtajaksi Pauli Tuunainen, Lisäksi hallitukseen valittiin seuraavalle kaudelle: Ari Mikkilä, Päivi Airevuo-Riipinen, Olavi Hyvönen, Virpi Mäkinen ja Markku Tuunainen.

Tilintarkastajiksi valittiin: Satu Koski-Lammi ja Reino Tuunainen, sekä varatilintarkastajiksi Outi ja Paavo Tuunainen.

Hallitus kokoontui pitämään järjestäytymiskokouksen ja muut alkoivat sillä aikaa kakkukahville. Viimeiset jutut ja nauramiset vielä ja niin oli taas sukukokous pidetty.

Vähitellen Tuunaiset poistuivat kukin omiin suuntiinsa. Toivottavasti viettämään mukavaa Juhannusta ja lämpöistä kesää. Kaikkea hyvää toivottaen, Olavi.

Olavi Hyvönen, Tampere

Lisää sukukokouskuvia
Tuunaisen sukukokous Juvalla 14.6.2008

Kauniina alkukesän aamuna lähtivät Tuunaiset kohti vanhaa Karjalaa. Oli jälleen koittanut aika sukukokoukselle. Yhtä tärkeää on tietysti karjalaisia sukujuuria omaaville toistensa tapaaminen. Juha ja Sini Tuunainen olivat kokouksen koolle kutsujia ja järjestäjiä. Edellisestä, Paavolan sukutapaamisesta olikin kulunut pari vuotta. Kahden vuoden aikana tapahtuu jo monenlaista, joten hieman jännittyneessä, puheliaassa mielialassa matka taittui. Olimmekin hyvissä ajoin paikanpäällä. Haimme Juvan torilta kukkaset Martin haudalle.

Kokouspaikkana olivat Nordea-pankin kokoustilat. Sinnepä kapusimme portaat kolmanteen kerrokseen. Sali olikin täyttynyt sopivasti. Puheenpulina katkesi vasta kun isäntänä toiminut Juha yskäisi pari kertaa kuuluvasti kämmeneensä. Puheenjohtaja Markku Tuunainen toivotteli tervetulleeksi sukuseuran puolesta ja Juha koollekutsujana.


Markku ja Juha


Juha kertoi meille kuinka poika Pohjanmaan oli työn myötä ajautunut tänne lähelle esi-isien maita. Hän esitteli myös upean perheensä, vaimonsa Sinin ja neljä lastaan, joista suvun nuorin Elsa 5 kuukautta. Mukanaolijoista suvun vanhin ja kunniajäsen kokouksessa oli Arvo Tuunainen 81 v.


Arvo ja Elsa


Esittelykierros kaikista 42 mukanaolijasta suoritettiin perinteisesti. Ruokapöytä oli katettu ja kahta kehoitusta ei tarvittu. Karjalanpaisti ja muut lisukkeet maistuivat kokousväelle.

Markku Tuunainen avasi kokouksen. Sukukokouksen puheenjohtajaksi valittiin Olavi Hyvönen ja sihteerin tehtävät hoiteli Sakari Tuunainen.


Sakari ja Olavi


Sääntöjenmukaiset kokousasiat hoidettiin asianmukaisesti. Keskustelujakin käytiin, mutta hyvässä sukulaishengessä. Kaksi kertaa tuuletettiin kainaloita kun kysyttiin kättennostoäänestyksellä yleisiä mielipiteitä. Mielipidettä kysyttiin näin sukuseuran sääntöjen uudistamistarpeista ja suvun tunnusvaakunaan liittyvistä toimista. Säännöt pidettiin entisinä ja tunnusvaakuna-asiaa hallitus lähtee hoitamaan Pauli Tuunaisen tietoa hyväksi käyttäen.

Uusi hallitus valittiin ja uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Juha Tuunainen. Muut hallituksen jäsenet: Olavi Hyvönen varapuheenjohtaja, Terttu Koski, Kirsi Kirves, Markku Tuunainen, Päivi Airevuo-Riipinen ja Ari Mikkilä. Näin tuli mukaan myös uusia henkilöitä.

Ari Mikkilä kertoi hauskasti avioitumisesta Sinikan kanssa (joka oli jälleen ansiokkaasti auttamassa ruoka-asioissa). Aplodit molemmille. Ari selvitti myös sukurekisteriasiaa, jota hän on tehnyt vuosia. Hallituksen aiempi sihteeri Alina Kulmala lähetti tekstiviestiterveiset työmatkalta Koreasta ja kertoi neuvotelleensa vasta 15 tuntia sikäläisten kanssa! Tuunaisen sukuseuran kokous kesti vain noin kaksi tuntia. Seuraava kokous pidetään 3 vuoden kuluttua.

Kevyitä jälkipuheita käytiin kakkukahvien kera. Kermat suupielissä otettiin sitten vielä valokuvia, niin ryhmäkuvia kuin yksittäisiäkin.


Koko joukko


Kuvassa seuraavat henkilöt (katso tarkemmin suurennoksesta): 1 Ari-Pekka Tuunainen; 2 Sirpa Tuunainen; 3 Aila Tuunainen; 4 Markku Tuunainen; 5 Pirkko Tuunainen; 6 Sakari Tuunainen; 7 Gun-Britt Tuunainen; 8 Pauli Tuunainen; 9 Jarmo Liikaluoma; 10 Olavi Hyvönen; 11 Marika Koski-Lammi; 12 Kimmo Koski-Lammi; 13 Heimo Riipinen; 14 Päivi Airevuo-Riipinen; 15 Juha Airevuo; 16 Iida Heinonen; 17 Kalervo Airevuo; 18 Eetu Heinonen; 19 Ari Mikkilä; 20 Heljö Liikaluoma; 21 Sinikka Mikkilä; 22 Juha Tuunainen; 23 Sini Tuunainen; 24 Aada Tuunainen; 25 Elsa Tuunainen; 26 Kirsi Kirves; 27 Alma Tuunainen; 28 Iida Tuunainen; 29 Terttu Koski; 30 Tero Peuralanmäki; 31 Sari Peuralanmäki; 32 Satu Koski-Lammi; 33 Orvokki Hyvönen; 34 Santtu-Eemeli Tuunainen; 35 Emmi-Sofia Tuunainen; 36 Arvo Tuunainen; 37 Irma Pentinmäki; 38 Terhi Peuralanmäki; 39 Hilkka Airevuo; 40 Rauha Liikaluoma; 41 Aapo Riipinen; 42 Erkki Tuunainen

Seinältä katseltiin suvun vanhoja hääkuvia ja perhekuvia. Kuvat kertoivat paljon, nuoremmillekin. Vähitellen väki alkoi siirtyä Sini ja Juha Tuunaisen perheen kotiin iltaa viettämään. Viitostietä ajelimme illanviettoon.

Ensin kuuntelimme Juha-isännän esittelyä tilastaan ja sen tulevaisuudesta. Lapset löysivät välittömästi yhteisen sävelen. Rannasta kuului kirkunaa, taisi joku uskaltautua uimaankin. He pelasivat myös verkkopeliä innokkaasti pitkin iltaa. Ilo silmälle, kun lapsiakin oli runsaasti mukana.


lapsia5

lapsia6

lapsia7

lapsia8

Santtu-Eemeli, Aada,
Marika, Emmi-Sofia
Marika, Emmi-Sofia, Aapo,
Santtu-Eemeli, Aada, Eetu,
Annikki (Sinin äiti) Elsa, Iida H.
Santtu-Eemeli, Aapo,
Aada, Sirpa
Emmi-Sofia. Marika, Iida H. Aada


Vanhasta navetasta kuului kukon ja kanan välienselvittelyä. Pihakatoksessa istui Tuunaisia ja välillä hyttyset saivat kyytiä. Suvun taikuri Eetu teki temppuja. Kun näki hänen sorminäppäryyttään kävi käsi vaistomaisesti koittamassa vieläkö rahamassi on taskussa. Virkistävä nuorimies kaikkenaan!


lapsia5 lapsia6 lapsia7
Vanha navetta Sakari, Markku, Heljö,
Eetu,Ari-Pekka.
Eetu


Hallitus kokoontui järjestäytymään ”evakkohengessä” asuntovaunuun. Asiat kirjautuivat Kirsin sihteeröimänä suoraan tietokoneen muistiin. Tehtävät jaettiin. Hallitus kokoontuu syksyllä kehittämään asioita, jotka sai sukukokoukselta. Ja yhteydethän pelaavat sähköpostilla vaikka päivittäin.

Sillä aikaa pihamaalla jännitys tihentyi, kun sisällä piirakan rypytyskoneet olivat käynnissä.

miehiä

kolmikko

pöydän ääressä

nelikko
Juha T, Erkki, Pauli, Jarmo,
Kimmo, Olavi, Kalerv
o, Sakari
Hilkka, Tero ja Pirkko. Sinikka, Irma, Sari,
Orvokki,Satu, Sini
Sini, Hilkka, Terttu, Sari, Irma


Vapaamuotoinen keskustelu jatkui. Satu innosti hanurin tahdissa tanssahtelemaan.

sohvilla katoksen luona tanssijat
Rauha, Pirkko, Hilkka Saara, Iida T, Alma, Satu,
Aada, Iida H. Irma
Pirkko & Sakari, Ari-Pekka &
Sirpa, Sinikka tähyää Aria


Isäntä viritteli grilliä ja lämmitteli saunaa. Toiset katselivat sisällä jalkapalloa teeveestä.

<
grillillä1 grillillä2
Juha T, Erkki, Rauha Juha T, Päivi


Karjalanpiirakat tulivat pöytään. Salaattia ja grillin ruokia herkuteltiin.

pöytä1 pöytä2


Kylläisenä ja hyväntuulisena Tuunaiset lähtivät isäntäväkeä kiitellen kukin tahoilleen. Osa jäi yöksi, toiset lähialueen muihin majoituksiin ja toiset kotimatkalle. Kokouspäivä alkoi tummumaan.


Tuunaan saarella Punkaharjulla sunnuntaina 15.6.

Suvun historiaa oli luettu. Mielenkiinto oli herännyt meille kymmenelle mukanaolevalle. Tuunaan kartanolta, siinä on joku Retretti nykyään vieressä, lähdettiin joukolla ajamaan Staffan Bertilinpoika Tuunain maille. Henki ryhmässä oli pian uudelleenomistavan oloinen.

Tarkastettiin, missä kunnossa nykyiset asujat pitivät Tuunaansaarta. Ajettiin saaren toiseen päähän, yli vanhan sillan ja todettiin, kuinka maanviljelyskelpoista, tasaista maa on ollut.

Retki
Gumppa, Juha, Sinikka, Pauli,
Terttu, Orvokki, Olavi, Markku,
Aila. Ari (kameran takana)


Sillalla pysähdyttiin kuvaamaan ja suunnittelemaan miten "sitten" pidetään saari hallussa. Tehtiin selvät suunnitelmat ja jatkettiin matkaa.

Todettiin, että aika paljon oli "alustalaisia" asettunut asumaan hienoille rantaviheriöille. Pauli ja Gumppa ehkä ajattelivat viheriöille olevan parempaakin käyttöä. Sijaintia naapurikylään Savonlinnaan pidettin myös hyvänä.

Kierroksen jälkeen todettiin, että kyllä sukututkimusta kannattaa jatkaa! Juha ainakin tekee sitä, kun maakunta-arkistokin on Mikkelissä lähellä. Apua tutkimukseen tulee varmasti myös naispuolisilta tutkijoilta. Lopuksi katselimme Retretin kesänäyttelyt. Osa porukasta meni vielä metsämuseoon tutustumaan.

Hieno Tuunaisen sukukokousviikonloppu oli takana. Mielestäni tälläinen toiminta globaalistuvassa nykymaailmassa on entistä tärkeämpää. Jokaisen oma identiteetti löytyy taakse ja lähelle katsoen. Siitä on hyvä sitten suuntautua elämää eteenpäin.

Näkemisiin! Kaikille hienoa juhannusta!

Jonain toisena päivänä kirjoitan suvun sivuille Orvokin ja Olavin harrastuselämästä.

Olavi Hyvönen, TamperePaavolan Tuunala 10.–11.6.2006

Vietimme Tuunaisen Tanelin ja Annan jälkikasvun tapaamista Paavolan Tuunalassa 10-11.6.2006. Paikalle oli ilmoittautunut 70 ja paikalla oli 65.

Vuonna 2005 kevättalvella, kun suvun hallitus kokoontui miettimään missä ja koska olisi sukukous,evästimme Aria, että kutsu sukulaiset Paavolaan. Emme alussa uskoneet monenkaan viitsivän ja jaksavan lähteä tänne kauas etelän silmillä katsottuna. Sitäkin suurempi oli ilomme, kun kutsu innosti niinkin monen tulijan.Erityisesti haluan mainita, kuinka Martti-setä 91 v. ja Toini 86 v. saapuivat tekemään tapaamisestamme juhlan. Kiitos Teille!

Kesäjuhlien suuri peikko on aina sää. Viime syksynä Arin ja Sinikan vierailulla Tuunalassa Sinikka innostui ja innosti meidät muutkin, että siivotaan ns. heinähuone eli nykyinen Pentin työverstas juhlien pitopaikaksi. Sää voisi sitten olla mikä tahansa. Talven mittaan Pentti kauhisteli monta kertaa työn suuruutta, mutta se kannatti. Työtunteja ei laskettu, mutta tapasimme Sinikan ja Arin usein. Pidimme myös hauskaa työn lomassa ja toivoimme, että vierailla olisi yhtä mukavaa, kun meillä oli ollut valmistellessamme juhlia.

Huolehtiessani jokaisen hyvinvoinnista tapaamisen aikana kuljin aika monta kertaa Tuunalan pihan poikki, ja mieleeni on jäänyt, että pihalla naurettiin paljon. Usein naurun remakka kuului monelta suunnalta. Näin ainakin kuulosti siltä,että ihmiset viihtyivät. Monet sukulaiset tapasivat vuosien jälkeen, toiset kohtasivt sukuaan ensi kerran.

Eräs aivan ihana asia ei varmaan jäänyt yhdeltä ainoaltakaan aikuiselta huomaamatta. Lapset olivat kuunnelllet ja seuranneet asioiden käsittelyä ja kulkua varsinaisen kokouksen aikana Paakkisella. Heti Tuunalaan saapuessaan Tatu ja Iida halusivat paperia ja kynää. Paperille tuli teksti:

Haluaisitko osallistua Tuunaisten lasten hallitukseen.(nuorille ja lapsille). Kysy lisää Tatulta ja Iidalta ja Katrilta. P.S EI muuta kuin nimi paperiin!

Paperiin tulivat seuraavat nimet: Katri, Tatu, Tuukka , Tuomas, Iida, Okko, Aapo, Hetta, Laura, Anniina, Marika, Anni ja Matti.

Syy lasten hallituksen perustamiseen oli se,ettei heillä ollut puheoikeutta aikuisten kokouksessa, vaikka heilläkin olisi ollut hyviä ideoita. Tässä on vinkki seuraavan tapaamisen järjestäjälle. Lapsilla oli hyviä ajatuksia, mutta minä en voi niitä paljastaa, koska minua on kielletty.

Arin kanssa värkätessämme sukupuuta mietimme sitä kuinka se informoisi sukupuuta tutkivan lapsen. Varmaan onnistuimme, koska sain kiitoksia lapsilta siitä jälkeenpäin.Toivon sydämestäni, että jokainen paikalla ollut lapsi ja aikuinen sai tunteen, että kuulun jonnekin, meitä on monta, meillä on yhteiseset juuret.

Juhlan onnistuminen on aina yhteistyön tulos. Siksi kiitän Aria ja Sinikkaa. Ilman teitä emme olisi onnistuneet. Kiitän myös Lauraa joka leipoi ne herkulliset pikkuleivät. Katria, joka siivosi "lehmäkeittiön" lasten leikkipaikaksi ja auttoi tarjoilussa ihailtavasti. Kiitän Vesaa, joka otti huolekseen makkaran grillaamisen, Erityisen suuri kiitos Paavolle. Opetit ja ohjasit oikean karjalaisen pelin Kyykän saloihin niin nuorisoa kuin vattuneempaakin väkeä.

Kiitos kaikki ne suvun jäsenet, joilla oli mahdollisuus viipyä yön yli, kokoontuivat aamulla Paavolan kirkkoon. Heli-Marian laulama laulu jumalanpalveluksen alussa viritti todellisen juhlamielen. Tatu soitti kauniisti viulua. Kiitos teille.

Jumalanpalveluksen ja mummon haudalla käynnin jälkeen kokoonnuimme vielä kirkkokahville Tuunalan pihalle.

Toivomme teille kaikille hyvää jatkoa. Tapaamisiin!

Pentti ja Pirkko Tuunainen


Tupaan tulijoita Kokous käynnissä Tervetulotoivotus Grillillä Tuunalassa Emännät esiin
Väki kokoontui aluksi
Paakkisen talon tupaan
kokousta ja syöntiä varten.
Varsinainen kokous
muun muassa valitsi
uuden hallituksen.
Pentti Tuunainen
toivotti vieraat
tervetulleiksi Tuunalaan.
Vesa Tuunainen
grillasi vieraille
makkarat taidolla.
Sukukokouksen
avainhenkilöitä olivat
Sinikka ja Pirkko.
Muisteloita Tuunalassa 1 Muisteloita Tuunalassa 2 Muisteloita Tuunalassa 3 Annan ja Tanelin haudalla
Hilkka Airevuo ja
Anja Tuomela muistelivat
rankkaa evakkomatkaa.
Pöydän ääressä kuuntelivat
muun muassa Kalero Airevuo,
Martti-setä ja Toini-täti.
Kertomukset
kiinnostivat kuulijoita
nuorista vanhoihin.
Sunnuntaina sukukouksen
vieraat laskivat seppeleen
Annan ja Tanelin haudalle.

Kauhajoki 30.3.2002

Tuunaisen sukuseura kokoontui maaliskuun 30. päivänä vuonna 2002 Kauhajoella. Paikallisessa krouvissa pidetyssä kokouksessa oli mukana kolmisenkymmentä sukuseuran jäsentä. Yhdessäolon ohessa sukuseura piti virallisen kokouksensa.

Seuran puheenjohtaja Arvo Tuunainen totesi toimintakertomusta esitellessään, että seuran toiminta on ollut Pirttikylän hautakiven paljastuksen jälkeen rauhallista ja aikaansaamatontakin. Joitakin suvun jäsenten kirjoituksia oli ilmestynyt Jaakkiman Sanomissa.

Vuodelle 2001 suunniteltu Karjalan-matka jäi haaveeksi, mutta vuonna 2003 asiaa tarkoitus yrittää uudelleen. Nuorempaa polvea Arvo Daniel toivoi mukaan seuran toimintaan. "Heissä on sukumme tulevaisuus."

Maija-tätiin liittyvien asioiden kulusta Arvo mainitsi, että ne ovat jääneet suvun jäseniltä tietämättömyyteen. Tuomari on lähetellyt tuhansia kopioita, joista maakalainen ei ole saanut kokonaisuutta selville.

Tulevan kauden toimintasuunnitelmaa esitellessään Arvo totesi muun muassa sen, että sukuviirin suunnittelu on vielä kesken, samoin suvun rekisteröiminen.

Sukukokouksessa todettiin myös, että omat kotisivut edistäisivät tietojen kulkemista suvun sisällä. Suvun rekisteröinneistäkin kokousväki keskusteli. Vallitseva näkemys oli, ettei siitä olisi erityistä hyötyä.

Kokouksen virallisen osan päätti yhdessä laulettu Karjalaisten laulu.


Ryhmäkuva Kokousvieraita Kolmikko Laulua Pöydän ääressa
Sukukokoukseen
oli tullut paikale
yli 30 osanottajaa.
Kuvassa etualalla Rauha
Liikaluoma, Alli Tuunainen
ja Inkeri Mikkilä.
Tässä puolestaan
Anja Tuomela,Orvo
Mikkilä ja Arvo Tuunainen.
Sukukokousväki
kajautti komeasti
Karjalaisten laulun.
Istumassa Orvo Mikkilä
ja Arvo Tuunainen,
takana Martti Tuunainen
ja Aino Tuunainen.


Sukuseuran perustava kokous 23.7.2000 Pirttikylän srk-talolla

Tuunaisen sukuseura ry:n perustamiskokous pidettiin Pirttikylässä 23.7.2000. Paikalla oli runsaslukuinen joukko Jaakkiman Metsämiklissä eläneiden Anna ja Taneli Tuunaisen jälkeläisiä, mukana vielä nuorin heidän yhdeksästä lapsestaan, Martti Tuunainen, 85.

Kokouksessa hyväksyttiin Tuunaisen sukuseura ry:n säännöt.

Perustettavan sukuseuran hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Arvo Tuunainen Kauhajoelta sekä varapuheenjohtajaksi Anja Tuomela Lahdesta. Sihteeriksi ja samalla rahastonhoitajaksi valittiin Paavo Tuunainen Vampulasta. Seuran hallitukseen valittiin varsinaisiksi jäseniksi Markku Tuunainen Humppilasta, Ari Mikkilä Limingasta, Pentti Tuunainen Kempeleestä, Rauha Liikaluoma Jalasjärveltä ja Meeri Hirvonen Oulaisista. Varajäseniksi valittiin Sakari Tuunainen Vihdistä ja Pirkko Tuunainen Kempeleestä.

Tilintarkastajiksi tulivat valituiksi Hilkka Airevuo Jämsänkoskelta ja Pirkko Tuunainen Vihdistä, varalle Inkeri Mikkilä Rovaniemeltä.

Keskustelussa todettiin, että sukuseura tulee perinteisten tiedotusmuotojen lisäksi käyttämään nykyaikaista tekniikkaa julkaisemalle esim. kokouskutsut Tuunaisen suvun omalla kotisivulla. Päätettiin hankkia suvulle oma viiri ja tehdä kesällä 2001 retki kotiseudulle Jaakkimaan.

Kokouksen puheenjohtaja Arvo Tuunainen päätti kokouksen, jonka lopuksi laulettiin Karjalaisten laulu.

Anja Tuomela s. Tuunainen


vierasjoukko muistomerkki viiri
Pirttikylän muistomerkille
kokoontui parikymmentä
Tuunaisen suvun jäsentä
Muistomerkissä on 18:n
Pirttikylässä kuolleen
jaakkimalaisen nimet
Muistokivessä on
kuvattuna myös
oheinen viiriHumppila 10.10.1998

Kokoonnuimme suvun vanhimman miespuolisen jäsenen Martti Tuunaisen nykyiseen kotipaikkaan Humppilaan. Paikalle saapuikin suhteellisen runsaasti Taneli ja Anna Tuunaisen suvun jäseniä alenevassa polvessa, kaikkiaan n. 50 ihmistä. Myös nuoria oli runsaasti.

Kokouksen kulusta seuraavaa:

Kokouksen avasi suvun vanhin jäsen Martti Tuunainen. Hän lausui kaikki sukukokoukseen tulleet tervetulleeksi. Hän mainitsi, että näin ensimmäisessä kokouksessa voidaan ottaa Anna ja Taneli Tuunaisen jälkeen tulevia asioita keskusteltavaksi. Samalla hän sanoi, että laulettaisiin Tanelin lempivirsi 472 ("Nyt silmäin alla Jeesuksen"), minkä jälkeen aloitettiin ruokailu. Ruokailtuamme lauloimme virren 538 ("Oi Jeesus, lohdutukseni").

Tämän jälkeen Arvo Daniel kertoi muistojaan Karjalasta noin 1930-luvulta lähtien, Tuunaisten asumisesta, olemisesta ja elämisestä Metsämiklissä. Anja Tuomela kertoili myös Karjalasta ja esitteli nauhalle kaikki sukukokouksen osanottajat. Kaikki eivät edes tunteneet toisiaan. Sakari esitteli kaitafilmejä, joita oli otettu evakkoon tulon jälkeen. Tuli myös esille, että Tuunaisen päätalon kivijalkaan Metsämiklissä oli lyöty messinkinen laatta, jossa mainitaan Tuunaisen suvun omistaneen paikalla olevan talon ja maat 1600-luvulta lähtien.

Seuraavaksi laulettiin Karjalan kunnailla. Valittiin asioiden eteenpäin viemiseksi toimikunta, jossa on viisi jäsentä. He tutkivat suvun vanhempien polvien vaiheita. Toimikunta valmistelee sanoin ja kuvin esittelyä suvun entisaikojen olemista ja elämistä. Martti Tuunainen kutsui kotiinsa keskustelemaan menetystä Karjalasta.

Sukua on tutkittu jo jonkin verran. Esivanhempia on tutkittu 1600-luvulta saakka. Suku on asunut siitä saakka Jaakkiman Metsämiklissä.

Tämä sukukokous liittyy lähinnä vuoden 1870 jälkeen eläneisiin ihmisiin ja heidän elämäänsä eli Anna ja Taneli Tuunaisen jälkeläisiin.

Sukukokouksen osanottajat sukuharojen mukaisesti

JOHANNES JA HELMI TUUNAISEN HAARA

Terttu ja Perttu Koski
Tiina ja Siiri

Orvokki Hyvönen
Ari Elmeri

Ari Mikkilä & Sinikkä Mämmi
Vesa Mämmi

Arvo ja Aino Tuunainen

Alli Tuunainen


TUOMAS JA TYYNE TUUNAISEN HAARA

Hilkka ja Kalervo Airevuo
Juha ja Päivi

Anja ja Juhani Tuomela
Tuula-Marja Tuomela-Nyman, Tom Nyman,
Max

Terttu ja Esko Varila

Pirkko ja Pentti Tuunainen
Vesa


MATTI JA LINDA TUUNAISEN HAARA

Linda Tuunainen

Pauli ja Gun-Britt Tuunainen

Paavo ja Outi Tuunainen
Kari, Marja, Matti


IIDA (s. TUUNAINEN) JA JUHO HIRVOSEN HAARA

Mirja ja Hannu Mäkinen


MARTTI JA TOINI TUUNAISEN HAARA

Martti ja Toini Tuunainen

Markku Tuunainen

Sakari ja Pirkko Tuunainen

Saara Henttinen

Jani Henttinen & Mari Töykkälä

Sami

Timo Tuunainen & Marja Niittymäki


Sivun kuvia ovat ottaneet Sakari Tuunainen, Ari Mikkilä ja Pekka Mikkola

[Sivun alkuun]


Takaisin etusivulle